Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πρακτικά 2ης συνάντησης, Τρίτη 24/4/2012


GROUP: Up Greek Logistics

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΤΡΙΤΗ 24/4/2012

Ημερομηνία συνάντησης:           Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Φιλοξενία:                                       Toyota Material Handling Greece

                                                            Σπύρος Ολύμπιος Managing Director

Θέμα:                                                 2η συνάντηση group

Συντάκτης:                                         Άρης Αλτιπαρμάκης

Συμμετοχές:                                      Arnoud Oor, Άγγελος Βλασσόπουλος, Αναστάσης Χαριτωνίδης, Άρης Αλτιπαρμάκης, Γιάννης Κονετάς, Γιούλα Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρης Φιλίππου, Διονυσία Μαρκοπούλου, Ελευθερία Θεσσαλονικεύς, Έρικα Νταβού, Θάνος Καλκούνος, Μπάμπης Σιφνιώτης, Νικόλαος Χαριτωνίδης, Νικολέτα Καραϊσκου, Νίκος Μαρκογιαννάκης, Πέτρος Κανελλόπουλος, Σπύρος Ολύμπιος, Στάθης Κιούσης, Στέφανος Χαριτωνίδης, Φίλιππος Σαλίμπας, Φραγκίσκος Σμυρνιός.

Συζήτηση:           Στη δεύτερη συνάντηση της ομάδας άνοιξε τη συζήτηση ο οικοδεσπότης Σπύρος Ολύμπιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες.

Κατ’ αρχήν αναπτύχτηκε έντονος προβληματισμός για κινητοποίηση της κρατικής υποστήριξης στην ανάπτυξη υποδομών και σταθερού, ευνοϊκού οικονομικού  περιβάλλοντος που παρέχουν δυνατότητες ανάπτυξης των Logistics στην χώρα μας. Τελικά όμως η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και πως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στο κράτος και πως μπορεί να δημιουργήσει/καινοτομήσει εκεί που η κρατική πολιτική αφήνει κενά. 

Παρουσιάστηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία Up Greek Tourism και προβλήθηκε το βίντεο που δημιουργήθηκε για την προσπάθεια αυτή.  Ένας εκ των δημιουργών της κίνησης αυτής, Oνικ Μπαλατζιάν, είναι ενήμερος της κίνησής μας και αναμένουμε τη θετική του συνεισφορά.

Μια ενδιαφερουσα προσέγγιση έγινε και με τον Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαική Ένωση Γιώργο Κουμουτσακο ο οποίος έχει ασχοληθεί με το project σιδηροδρομικής σύνδεσης της Δρέσδης με την Ελλάδα και αναμένουμε μετά τις εκλογές εξέλιξη στο θέμα.

Στη συνέχεια και στο τέλος της συνάντησης παρουσιάστηκαν βίντεο με τον Πήτερ Οικονομίδη υποστηρίζοντας ότι αντίστοιχα με την Ελλάδα που οφείλει να κάνει re branding, έτσι και τα Logistics στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν το δικό τους branding διότι ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υφίσταται καν marketing στον τομεα μας.

Μία καλή ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το branding των ελληνικών logistics στο εξωτερικό θα είναι να συμμετάσχουμε ως κίνηση τον Οκτώβριο στο Eurolog στο Βερολίνο με ομιλια και και περίπτερο. Έχουμε κάνει αίτηση και αναμένουμε την έγκριση από το ELA. Ο κύριος Κονετάς θα μας ενημερώσει σχετικά μετά το διοικητικό συμβούλιο του ΕLΑ.

Για τη συμμετοχή μας θα απαιτηθεί να παρουσιάσουμε τα best practices των Greek Logistics (ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η επένδυση της COSCO στον Πειραιά, τα  logistics των εξαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ). Η προετοιμασία της παρουσίας μας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα καθώς για μία τόσο σημαντική κίνηση απαιτείται χρόνος και αφοσίωση όλων μας ώστε η παρουσία μας να δικαιολογεί και το στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδα.

Δόθηκε η ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες, ο καθένας ξεχωριστά, να εκφράσουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Η συζήτηση κατέληξε σε τρία βασικά σημεία:

Α) αλλαγή του ονόματος του group σε “Up Greek Logistics” το οποίο θα συμβάλλει στο branding που θέλουμε να δημιουργήσουμε,

Β) δημιουργία αντίστοιχου white paper Ολλανδίας για τα Logistics στην Ελλάδα (με team leader τη Διονυσία Μαρκοπούλου),

Γ) καταγραφή και ανάλυση των Greek Logistics best practices (με team leader τον Πέτρο Κανελλόπουλο που έχει εμπειρία από την συμμετοχή του στο Best Log - ΕLA).

Ο στόχος της ομάδας παραμένει η ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού προϊόντος Logistics με την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εργασία όλων μας στον κοινό σκοπό και αρωγούς θα δεχτούμε όσους αποδέχονται τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους μας.

Ο τρόπος επίτευξης του θα είναι η έντονη κινητοποίησή μας μέσω της δημιουργίας brand και της προώθησής του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τέλος δόθηκε νέο ραντεβού για την τρίτη μας συνάντηση την Τρίτη 29 Μαίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν πρόσκλησης των δύο νέων μελών του group κκ Καραίσκου και Θεσσαλονικεύς, στα κεντρικά γραφεία της Randstad, στην Αθήνα στον Πύργο Αθηνών , Κτίριο Α, Μεσογείων 2-4. (κα. Καραίσκου, τηλ. Επικοινωνίας +30 210 6770523, nkaraiskou@randstad.gr).

1 σχόλιο: