Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 8 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η επετειακή συνάντηση της ομάδας Up Greek Logistics. Η κίνηση έχοντας συμπληρώσει μόνο ένα έτος από την δημιουργία της έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στη διαμόρφωση ενός εξωστρεφούς Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των Logistics.
H Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο λειτουργικό μέρος του αναπτυξιακού σχεδίου Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς της Ευρώπης και μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη από τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο "Συνδέοντας την Ευρώπη" ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κουμουτσάκος. Βασική επιδίωξη και στόχος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς, πρόσθεσε είναι η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που να ενσωματώνει ισοδύναμα όλες τις περιοχές της ΕΕ, ενισχύοντας την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή τους, και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις ανάγκες των μεταφορών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς.
"Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη, και βιώνει με εξαιρετικά επώδυνο τρόπο η Ελλάδα, κάθε ευκαιρία επενδύσεων στον στρατηγικό τομέα των μεταφορών και της ενέργειας συμβάλλει στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη και ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας. Σε ένα αρκετά πολύπλοκο περιβάλλον, καταφέραμε να διατηρήσουμε και όπου ήταν δυνατό να ενισχύσουμε, τη στρατηγική θέση των θαλάσσιων μεταφορών και κατ' επέκταση των λιμανιών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που συνδέονται με αυτά.
Οι ευκαιρίες για χρηματοδότηση είναι σαφώς ενισχυμένες σε σχέση με την αρχική Πρόταση της Ευρ. Επιτροπής και τη θέση του Συμβουλίου. Ελπίζω, στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών μεταφορών, η Ελλάδα να μπορέσει να απορροφήσει αποτελεσματικά το μέρος που της αναλογεί" κατέληξε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, ο οποίος στην συνέχεια δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στην πλειοψηφία τους επιχειρηματίες και εν δυνάμει επενδυτές στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στις ευκαιρίες που δίδονται για ανάπτυξη των logistics στη χώρα. 
 Ο ευρωβουλευτής μάλιστα, άδραξε της ευκαιρίας και εξέφρασε παράπονο για την νοοτροπία και την λογική μέρους του κλάδου στην Ελλάδα, ο οποίος δεν «ψάχνει» τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.        
 Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο Κώστας Χανιώτης, για την εμπειρία του από την επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη, αλλά και οι Άννα Πιστώφ & Ιωάννης Κολιούσης δημιουργοί του “myDema”, ενός καινοτόμου project που συνδυάζει παροχές courier σε πολύ χαμηλότερες τιμές όμως.
Παίρνοντας το λόγο ο συντονιστής της Task Force Σπύρος Ολύμπιος ενημέρωσε για τις ομάδες δράσης της Up Greek Logistics. Επίσης με την ευκαιρία της γιορτής της «Ημέρας της Γυναίκας» που συνέπεσε με την εκδήλωση των Up Greek Logistics ο κ. Ολύμπιος παίρνοντας αφορμή από την νεανική γυναικεία επιχειρηματικότητα της mydema, τόνισε ότι οι γυναίκες σήμερα δεν ανήκουν μόνο στη μικροοικονομία. Οι γυναίκες έχουν εταιρείες όλων των ειδών - από οικιακές επιχειρήσεις μέχρι μεγάλα εργοστάσια – και αποτελούν λύση για την οικονομική ανάπτυξη.
Στην συνέχεια ο Διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης ΔΑΑ, κ. Αλέξης Σιώρης, ανακοίνωσε την συμμετοχή της κίνησης σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην 14η Διεθνή Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών TRANSPORT LOGISTIC (04.06 – 07.06.2013) στο Μόναχο.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Transport Logistic συνοδεύεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, όπως το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων, Air Cargo Europe 2013, και το 7ο Διεθνές Συνέδριο για τη θαλάσσια μεταφορά αγαθών, marilog 2013. Στα συνέδρια αυτά, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν και πάλι σημείο συνάντησης και επαφών για τη βιομηχανία οργάνωσης μεταφορών, θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν στελέχη της Up Greek Logistics
 Άξια αναφοράς είναι και η πρώτη παρουσίαση του Up Greek Logistics video clip από τους κ.κ. Γιώργο Κατσούρη, Αυρήλιο Καρακώστα και Δημήτρη Παπαναστασίου. Το video, το οποίο ενθουσίασε τους παρευρισκομένους για το πρωτότυπο σενάριο και την απλότητα του, φιλοδοξεί να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας και το φίλτρο ανταλλαγής ιδεών, σχεδίων και καινοτομιών.
Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεσα στον Απρίλιο.. Η κίνηση κράτα έκπληξη τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί, κάτι που θα ανακοινωθεί μέσα από τα social media.  
εκδήλωση έκλεισε με το αναμενόμενο από όλους networking cocktail. Η κίνηση εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Ανδρέα Μπεγνή, ιδιοκτήτη του Begnis catering για την προσφορά των  εξαιρετικών σε ποιότητα προιόντων και υπηρεσιών του.